Collega’s

Afgelopen dinsdag hebben we een verhelderende meeting gehad met Transavia over veilig en verantwoord werken tijdens de opstartfase. Er wordt door Transavia hard gewerkt aan een draaiboek, waarin zoveel mogelijk noodzakelijke maatregelen worden beschreven. Denk  bijvoorbeeld aan het verplicht dragen van mondkapjes (crew en pax), aangepaste service aan board en verwachtingsmanagment naar de passagiers. Momenteel worden de laatste details nog uitgewerkt., Daarna zal Transavia de maatregelen met jullie delen.  

Voorafgaand aan deze meeting hebben wij een digitale ledenbijeenkomst gehouden. Tijdens deze bijeenkomst hebben we zeer waardevolle feedback verzameld die we hebben kunnen delen met Transavia. Als onze punten hun weg vinden naar het uiteindelijke draaiboek, zien we de opstart met vertrouwen tegemoet.  

Deze eerste digitale bijeenkomst was toegankelijk voor leden en niet-leden en is door het bestuur en aanwezige collega’s als zeer positief ervaren. In de toekomst zullen wij hier dan ook vaker gebruik van maken. 

NOW 2.0 

Vorige week presenteerde het kabinet de plannen voor de verlenging van de NOW. In de begeleidende kamerbrief viel ook te lezen welke veranderingen hierin staan t.o.v. de eerste NOW periode 

Wij zijn door Transavia uitgenodigd om in gesprek te gaan over de NOW 2.0 en een eventuele verlenging van de noodmaatregelen. Donderdagmiddag 28 mei vindt het eerste gesprek plaats. Wij zullen verslag doen van dit gesprek.     

Jullie feedback is juist nu van essentieel belang, schroom dus niet om contact met ons op te nemen als je twijfels of zorgen hebt over je werk tijdens de komende periode. 

Team FNV Transavia Cabine