Op vrijdag 9 september zijn de vakbonden FNV Transavia cabine en VNC het gesprek aangegaan met Transavia over de afronding van het cao-traject 2022 We zijn open het gesprek in gegaan. Hierbij hebben we aangegeven waar in de afspraken de pijn van de achterban zit en waarom een meerderheid van onze leden negatief op het onderhandelingsresultaat heeft gestemd. Helaas is het niet mogelijk gebleken om afspraken te herzien uit het onderhandelingsresultaat. Transavia is formeel de cao met VNC aangegaan en enkele afspraken zijn reeds doorgevoerd.

Dit betekent voor FNV Transavia Cabine dat we niet eigenaar (ondertekenaar) zijn van de cao en ons zullen moeten gaan focussen op het volgende zeer belangrijke cao-traject waarvoor we ons al spoedig zullen gaan voorbereiden.  

Door de gigantische inflatie, het schreeuwende personeelstekort en de wisseling van de vloot van Boeing naar Airbus , is de volgende cao misschien wel belangrijker dan ooit.

Binnenkort zullen we bij onze leden de wensen en meningen ophalen voor de nieuwe cao, zodat we een gedegen voorstellenbrief kunnen opstellen en op tijd de besprekingen met Transavia van start kunnen gaan.

Wisseling van de wacht.

Deze zomer heeft bestuurder David van der Geer afscheid genomen van FNV Transavia Cabine De werkzaamheden bij KLM-Grond vergen zo veel aandacht en tijd, dat FNV Transavia Cabine overgedragen moest worden. Deze zomer ben ik, Stijn Jansen, begonnen als bestuurder bij FNV Transavia Cabine. Samen met het bestuur en de leden hoop ik het verschil te maken bij Transavia en er voor te zorgen dat Transavia een fijne plek is om te werken met goede arbeidsvoorwaarden. De komende maanden hoop ik veel van jullie te zien en te spreken. Mocht je vragen hebben, bel, app of mail mij via de onderstaande contactgegevens.

FNV Cabine steeds groter!

Na KLM en Transavia, gaat FNV nu ook bij TUI de cao-onderhandelingen voeren namens het personeel. Na een jarenlange aanloop, heeft de rechter recent geoordeeld dat ook TUI fly, FNV TUI fly moet erkennen als cao-gesprekspartner voor het cabinepersoneel. En last but not least worden er gesprekken gevoerd met leden en bedrijfsvertegenwoordigers van EasyJet, waar het cabinepersoneel ook vertegenwoordigd wil worden door FNV EasyJet.

Voor FNV Transavia Cabine starten we binnenkort een nieuwe ledenwerfactie. Daar hebben we ook jou hulp bij nodig. Binnenkort meer hierover!

Wil je actief worden of heb je vragen of opmerkingen? Je kunt mij altijd bellen, appen of mailen via de onderstaande contactgegevens. Ik hoop jullie snel te zien.


Namens Team FNV Transavia Cabine,

Stijn Jansen, Bestuurder FNV Transavia Cabine

Stijn.jansen@fnv.nl
+316 51308125

Vanessa Meijer, Bestuurslid FNV Transavia
Casper van Putten, Bestuurslid FNV Transavia