Gelijk speelveld

FNV Transavia Cabine zet zich maximaal in om op politiek niveau, zowel in Den Haag als in Brussel, afspraken af te dwingen voor een gelijker speelveld in de luchtvaart. Er is sprake van enorme concurrentie die wordt gevoerd over de ruggen van het personeel. Ook Transavia denkt mee te moeten gaan in de race naar beneden door offers van het cabinepersoneel te vragen. Er is niet op te boksen tegen de Ryanair’s en Wizz Air’s van deze wereld, zolang zij zich niet houden aan lokale arbeids- en belastingwetgeving en op basis van verkapte staatsteun de concurrentie aangaan. Daarom maakt FNV Transavia Cabine zich hard voor een gelijk speelveld waar de regels van het land worden toegepast. Zo moeten wat FNV betreft buitenlandse maatschappijen die in Nederland cabinepersoneel stationeren, zich houden aan de Nederlandse fiscale en arbeidswetgeving.

Deze uitgangspunten geven wij de komende tijd graag verder vorm samen met onze leden. Pak deze kans om samen met ons FNV Transavia Cabine op de kaart te zetten. Jouw ideeën zien wij graag tegemoet!

FNV Transavia Cabine is een vakbond waar democratie hoog in het vaandel staat. De cabineleden vormen de vakbond. Deze vakbond ontwikkelen we met z’n allen. Samen staan we sterk!