We staan aan de vooravond van de heropstart van Transavia. Morgen zal Transavia, na bijna 3 maanden aan de grond te hebben gestaan, haar eerste vlucht weer uitvoeren. De regering heeft vandaag bekend gemaakt dat ze haar reisadviezen per 15 juni gaat bijstellen. Dit houdt in dat de regering “niet noodzakelijke reizen” niet meer ontraadt. Wel moet er nog rekening worden gehouden met veiligheidsrisico’s. Dit nieuws heeft een positief effect op de te vliegen routes van Transavia de komende maanden. Transavia hoopt de frequentie van 23 vluchten per week vanaf nu, naar 175 vluchten per week eind juni op te hogen.

Corona-proof vliegen

Om het “nieuwe vliegen” voor zowel crew als passagiers zo corona-proof mogelijk te maken, heeft Transavia met inbreng van de  vakbonden en haar personeel procedures opgesteld. Deze procedures heeft Transavia via T-net met haar personeel gedeeld, zodat iedereen goed voorbereid aan het werk kan gaan (ga voor de procedures naar de Corona-pagina op T-net).

Uiteraard zijn wij benieuwd naar jouw vluchtervaringen de komende tijd. Laat het ons weten via transaviacabine@fnv.nl. Wij staan wekelijks in contact met Transavia om informatie uit te wisselen.

Verlenging flexibiliteitsafspraken

Vandaag zijn wij verder in gesprek gegaan over de tweede NOW-periode.  Transavia heeft verzocht  de aanvullende maatregelen van de eerste NOW periode te willen verlengen. Deze gesprekken zullen aanstaande maandag op inhoud verder gaan. Wat niet tot maandag kon wachten zijn de flexibiliteitsafspraken die we eerder met elkaar hebben gemaakt. Transavia heeft aangegeven de verruiming van de -2/+2 bescherming ook de komende periode nodig te hebben en wil bij het maken van de roosters graag blijven indelen met NI. FNV Transavia Cabine heeft ingestemd met een voorlopige verlenging van de flexibiliteitsmaatregelen t/m maandag 8 juni a.s.

Wij wensen alle collega’s die gaan vliegen een hele goede vlucht toe!

Team FNV Transavia  Cabine