Op woensdag 1 augustus as. doet de rechter uitspraak over de erkenning van FNV als onderhandelingspartner bij Transavia namens het cabinepersoneel. Het is mogelijk dat de rechter de uitspraak uitstelt naar een latere datum. Zodra de uitspraak of het uitstel bekend is, worden alle leden zo snel mogelijk geïnformeerd. De cao-onderhandelingen staan voor de deur, er staat dus veel op het spel!

 

 

Transavia en VNC tegen FNV

Op 5 juni jl. heeft FNV namens haar leden bij de rechter geëist om bij Transavia als onderhandelingspartner op te treden namens het cabinepersoneel. Transavia en VNC willen dit voorkomen. FNV Transavia Cabine blijft doorgroeien, met bijna 140 leden zijn we een representatieve vertegenwoordiging van het korps. Wij zijn deskundig en kritisch als cabinebond die deel uitmaakt van de grootste vakbond in de luchtvaart én in Nederland. FNV is ook al sinds jaar en dag onderhandelingspartner namens het Transavia grondpersoneel en het KLM cabinepersoneel. FNV heeft bij de rechter toegelicht dat zij uitkijkt naar constructieve onderhandeling en samenwerking, net zoals dat bij het grondpersoneel van Transavia het geval is. Transavia en VNC verwachten door de komst van FNV problemen met snelle reacties en het sluiten van compromissen. Zij verwachten dat ook het cao-overleg zal vertragen en vragen de rechter daarom om FNV niet toe te laten.

 

Cao-overleg

De cao voor het Transavia cabinepersoneel heeft een looptijd tot en met 31 december 2018. De komende periode starten de onderhandelingen over de nieuwe cao. Er staat nogal wat op het spel: de WRR wordt herzien op basis van de huidige cao-afspraken met VNC en de vraag is wat het bedrijf bij de komende onderhandelingen ter discussie wil stellen. FNV Transavia Cabine is altijd bereid om mee te denken over hervormingen die in het belang zijn van het korps én van het bedrijf, maar we tekenen niet bij het kruisje. Voor een maximaal draagvlak onder het korps en brede vertegenwoordiging, is de invloed van FNV Transavia Cabine van groot belang. Vind jij het ook tijd voor een verfrissend, kritisch en deskundig geluid bij Transavia? Word lid van FNV Transavia Cabine en roep ook je collega’s op om lid te worden!

 

Team FNV Transavia Cabine