Zojuist heeft Transavia aangekondigd dat vanaf aanstaande maandag t/m 5 april alle reguliere vluchten worden geschrapt. Er wordt alleen nog gevlogen om onze passagiers veilig thuis te brengen, de zogenaamde repatriëringsvluchten.  Dit is heftig nieuws voor alle Transavianen. Misschien komt dit bericht ook sneller dan we hadden verwacht, maar we vertrouwen erop dat deze beslissing op het juiste moment genomen is. 

Naast deze moeilijke maatregel is er ook besloten om het zomerseizoen met 3 toestellen minder in te gaan. Dit betreft de GOL toestellen die net als vorig jaar geleased zouden worden. De uitbreiding naar Brussel die per 1 april van start zou gaan, gaat ook niet door. Deze is uitgesteld tot maart 2021. 

Morgen gaan we verder in overleg met Transavia over de voorgestelde maatregelen voor het personeel. Wij informeren jullie daarna over de voortgang van dat gesprek. 

Soms moeten we onszelf even knijpen om te beseffen of het wel echt waar is wat er allemaal om ons heen gebeurt. Het zijn bijzonder moeilijke tijden waar we samen door heen gaan komen. 

Team FNV Transavia Cabine