Vandaag, 25 juni 2020, heeft Transavia medegedeeld dat het bedrijf een vrijwillige vertrekregeling aan zal bieden aan al haar medewerkers. Transavia verwacht dat er gedurende een langere periode minder werk zal zijn waardoor een kleinere organisatie noodzakelijk is om financieel gezond te zijn. Voor het cabinepersoneel zijn de verwachtingen voorlopig overigens minder somber.

VVR

De vrijwillige vertrekregeling (VVR) is een éénzijdig aanbod van Transavia. Dat wil zeggen dat er niet over de inhoud is overlegd met de vakbonden. Verder is het belangrijk om te weten dat de VVR, zoals de naam al zegt, volledig vrijwillig is. In de meeste gevallen is een VVR geschikt voor collega’s die een vertrek/pensioen al overwegen of geen trek hebben in de aanstaande veranderingen binnen het bedrijf. Of de VVR voor jou aantrekkelijk is, zal echt van je persoonlijke situatie afhangen.

FNV Transavia Cabine zal (bij voldoende belangstelling) op de korte termijn een webinar organiseren om vragen te beantwoorden over de VVR. Tijdens deze webinar zullen we ook de juridische aandachtspunten aanhalen.

Voor leden die op basis van de beschikbare informatie hun keuze al gemaakt hebben, biedt FNV Transavia Cabine ook juridisch advies. Neem hiervoor contact met ons op via: transaviacabine@fnv.nl.

Sociaal Plan

Transavia geeft aan dat een kleinere organisatie mogelijk noodzakelijk is om in de toekomst een financieel gezond bedrijf te zijn. Mede daarom zijn we dinsdag 24 juni gestart met gesprekken over een Sociaal Plan. Een Sociaal Plan is een collectieve afspraak, net als een cao, tussen vakbonden en werkgever, waarin de details rondom een reorganisatie/collectief ontslag worden vastgelegd.

Voor het cabinepersoneel zal volgens Transavia (met de kennis van nu) naar verwachting geen overschot aan medewerkers ontstaan. De logische conclusie is dan dat er ook geen gedwongen ontslagen hoeven te vallen. In deze onzekere tijden betekent dit niet dat daarmee de noodzaak voor een Sociaal Plan verdwenen is. Wij vinden het belangrijk om samen te werken aan een zorgvuldig uitgewerkte overeenkomst. In veel gevallen vind je een sociaal plan reeds als bijlage in de cao, in de Transavia cabine cao is dit helaas nog niet het geval.

Dinsdag 7 juli vervolgen wij de gesprekken met Transavia. In de tussentijd bestuderen wij de huidige situatie bij Transavia om tot een zorgvuldig en passend voorstel voor een Sociaal Plan te komen. Wij houden rekening met verschillende scenario’s en focussen uiteraard op het behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid. Transavia zal op 7 juli ook haar eigen zienswijze presenteren. Wij houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Reis- en Routekosten

De aanvullende maatregel over de reis- en routekosten tijdens de NOW 2.0 is gesneuveld omdat Transavia niet tot een vergelijkbaar akkoord is gekomen met alle domeinen. Dit betekent dat alle medewerkers vanaf juni gewoon hun reis- en routekosten uitbetaald krijgen. Ook eventuele parkeerkosten worden vanaf dan weer in rekening gebracht.    

Met vragen en opmerkingen kunnen jullie terecht bij transaviacabine@fnv.nl .

Vriendelijke groet,

Team FNV Transavia Cabine