Vlak voor de jaarwisseling ontving het bestuur van FNV Transavia Cabine een reactie van dhr. Marcel de Nooijer (CEO Transavia) op onze open brief van 17 december 2020. We hadden deze reactie graag integraal met jullie willen delen, maar Transavia heeft ons verzocht de brief niet openbaar te maken. In deze nieuwsbrief vatten wij daarom de strekking van de brief kort samen en staan we nog één keer stil bij de situatie die nu ontstaan is.

Evenwichtigheid Transavia

In onze open brief vroegen wij Transavia om nog één keer uit te leggen waarom er, ondanks eerdere beweringen die het tegenovergestelde suggereerden, is gekozen voor afspraken die de verschillen tussen de domeinen (grond, cabine & cockpit) vergroten. Transavia geeft aan zich niet te herkennen in onze uiteenzetting en dat er volgens hen, ondanks de verschillen in afspraken, wel degelijk sprake van evenwichtigheid zou zijn. In onze open brief vragen we verder om tekst en uitleg bij de keuze om verschillend te compenseren. Hierover geeft het bedrijf aan dat zij het wél eerlijk vindt dat de domeinen niet gelijkwaardig gecompenseerd wordt voor hun geleverde bijdrage.

Zoals we al veel vaker gezegd hebben, heeft het cabinepersoneel bij Transavia het niet al te breed. Ongeveer 70% van de cabinemedewerkers verdient een inkomen gelijk aan of beneden modaal. Bovendien wordt er ook een hoge mate van productiviteit geleverd. Toch wordt er nu een forse bijdrage van het cabinepersoneel verwacht. Wij zien hier de noodzaak van en daarom hebben we ons de afgelopen periode ingezet om te komen tot een set afspraken die een passende bijdrage vormen.

De impact van deze bijdrage lijkt door Transavia grondig te worden onderschat en Transavia lijkt niet te willen begrijpen dat het hier gaat om een bijdrage naar draagkracht.

De keuze voor een hogere compensatie voor de collega’s op de grond en in de cockpit is vervolgens een schop tegen het zere been van alle cabinemedewerkers. Na het lezen van de brief van dhr. De Nooijer kunnen we concluderen dat Transavia deze keuze zeer bewust heeft gemaakt.

Oppositie

Dat Transavia ervoor kiest om onderscheid te maken in de compensaties is voor ons  onacceptabel. In tegenstelling tot onze collega vakbond, zijn wij niet akkoord gegaan met de afspraken. Transavia geeft in hun brief aan dat zij graag hadden gezien dat er een akkoord zou liggen met drie partijen, maar dat het de verantwoordelijkheid van FNV Transavia Cabine is dat dit nu niet gebeurd. Dat kun je natuurlijk ook omdraaien; Transavia kiest er nu voor om met twee partijen door te gaan in plaats van de pijnpunten aan te pakken…

Zoals jullie van ons gewend zijn blijven wij ons de komende periode op dezelfde manier als altijd inzetten voor het belang van de cabinemedewerkers. Wij zullen ons constructief blijven opstellen richting Transavia. We moeten nog steeds samen een loodzware periode door zien te komen. Wij blijven wel dicht bij onze principes, we  luisteren naar onze leden en zullen nooit akkoorden sluiten waar we niet achter staan. 

Ga het gesprek aan en word lid!

De afgelopen periode heeft aangetoond hoe enorm belangrijk het is om lid te zijn van een vakbond. De keuzes die jij en je collega’s maken, hebben direct impact op je eigen inkomen en arbeidsvoorwaarden. Ga de komende tijd het gesprek aan met collega’s die nog geen lid zijn van een vakbond. Samen staan we altijd sterker.

Het is ook duidelijk geworden dat er grote verschillen zijn tussen de vakbonden. Dat is volgens ons alleen maar goed. Er valt gelukkig wat te kiezen, we houden elkaar scherp en onze diversiteit zal op lange termijn tot betere afspraken gaan leiden.

Wij staan ook altijd klaar om het gesprek met jullie aan te gaan. Heb je vragen, twijfels of opmerkingen, neem dan contact met ons op via transaviacabine@fnv.nl. Wil je lid worden van FNV Transavia Cabine, kijk dan op onze website of neem contact met ons op via het e-mail adres.

Team FNV Transavia Cabine