Deze week  hebben wij vernomen dat de leden van vakbond VNC hebben ingestemd met het crisisprotocol van Transavia. Bij het grondpersoneel hebben de leden van de verschillende bonden inmiddels ook hun akkoord gegeven. Naar verwachting volgt er ook snel een akkoord met de VNV.

Rust aan de onderhandelingstafel

Met de gesloten akkoorden keert tot op zekere hoogte de rust binnen het bedrijf  terug. Er is voldaan aan de voorwaarden voor overheidssteun en daarmee is de lening voor Transavia zeker gesteld. Toch komt deze rust voor ons met een nare bijsmaak. Zoals we vorige week al schreven, vinden wij het uiterst teleurstellend dat Transavia er openlijk voor kiest om de afdelingen binnen het bedrijf ongelijk te compenseren. Het cabinepersoneel verdient nog een reactie op onze brief van 17 december jl.

Toekomst

Afgelopen maanden heeft FNV Transavia Cabine er alles aan gedaan om voor jullie belangen op te komen en met evenwichtige afspraken de toekomst in te gaan. We zijn trots op de invloed die we op het proces hebben gehad en we zijn dankbaar voor jullie steun.

Waar wij een streep in het zand hebben getrokken, kiezen VNC en Transavia er nu helaas voor om een aanzienlijk deel van de cabinemedewerkers te negeren en samen een deal te sluiten. Met het akkoord tussen Transavia en VNC wordt  de huidige cao voor het Transavia cabinepersoneel opengebroken en met de wijzigingen uit het crisisprotocol verlengd tot en met 31 maart 2022. Deze cao zal gelden voor alle cabinemedewerkers bij Transavia.

FNV Transavia Cabine is een nieuwe vakbond bij Transavia en we zijn er vóór en dóór onze leden. We hebben goed geluisterd naar jullie wensen en daarom staan we nog steeds vierkant achter de keuze om niet akkoord te gaan met het onderhandelingsresultaat. Wij tekenen alleen voor afspraken waar onze leden achter kunnen staan en deze koers zetten wij door richting de toekomst. Wij willen dit  met zoveel mogelijk collega’s  gaan doen, samen staan we sterker dan alleen. Wij zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.

Heb je vragen, twijfels of opmerkingen, neem dan contact met ons op via transaviacabine@fnv.nl. Wil je lid worden van FNV Transavia Cabine, kijk dan op onze website of neem contact met ons op via het e-mail adres.

Tot slot

In deze laatste nieuwsbrief van het jaar willen wij gebruik maken van de gelegenheid om jullie allemaal hele fijne feestdagen te wensen. Het wordt anders dan normaal, maar we hopen dat jullie in kleine kring kunnen genieten van de laatste dagen van dit zeer ongewone jaar. Eén ding is zeker, volgend jaar wordt het beter. Wees voorzichtig, blijf gezond en zorg goed voor elkaar!

Team FNV Transavia Cabine