De impact van het corona-virus op Transavia is enorm. Na de eerder bekende reisrestricties waardoor veel vluchten zijn geannuleerd, is afgelopen weekend in Spanje de noodtoestand uitgeroepen. Dit heeft verregaande gevolgen voor Transavia, omdat vluchten van en naar Spanje een belangrijk deel van de omzet vormen. Daarnaast is er ook sprake van een sterke afname in het aantal boekingen.  

Dinsdag 17 maart overleg

Er is in een paar dagen veel veranderd. De directie heeft inmiddels diverse maatregelen genomen om de gevolgen van deze veranderingen zoveel mogelijk op te vangen. Zo is afgelopen donderdag besloten het cao-overleg op te schorten tot in ieder geval 1 mei en worden er constant aanpassingen gedaan in het netwerk van Transavia. De directie heeft de vakbonden laten weten dat verdere maatregelen noodzakelijk zijn. Op dinsdag 17 maart 2020 is hierover overleg met de vakbonden gepland.

Werkgelegenheid en bescherming

De situatie in de luchtvaart, ook voor Transavia, verslechtert razendsnel. Deze realiteit maakt dat FNV Transavia Cabine constructief met het bedrijf in overleg gaat over wat nodig is. Wij zijn natuurlijk gericht op behoud van werkgelegenheid en de bescherming van onze leden. Wij brengen jullie zo snel mogelijk op de hoogte over de voorgenomen maatregelen van de directie.

Team FNV Transavia Cabine