In april zijn er verkiezingen voor de ondernemingsraad (OR) van Transavia. FNV Transavia Cabine is gezien het aantal leden dat we vertegenwoordigen, uitgenodigd om kandidaten voor te stellen. Er hebben zich al cabinecollega’s gemeld die geïnteresseerd zijn om zitting te nemen in de ORVind jij ook dat het tijd is voor een frisse wind? Stel je dan uiterlijk maandag 12 februari kandidaat en neem plaats in de OR namens FNV Transavia Cabine! 

 

Wat doet de OR? 

Werknemers hebben recht op medezeggenschap, dat is vastgelegd in de Wet op de Ondernemingsraden. In de OR praat en besluit je mee over wat er speelt bij Transavia. Denk aan de uitvoering van de WRR, veranderingen in de service aan onze passagiers of het voorkomen van ziekteverzuim. Ook ziet de raad toe op de juiste uitvoering van de cao voor het cabinepersoneel. De OR bestaat uit collega’s van de kiesgroepen cabine, cockpit, kantoor en technische dienst. Zij overleggen namens alle werknemers met de directie. In het overleg maken de directie en de raad een evenwichtige belangenafweging. 

 

Ben ik geschikt voor de OR? 

De raad is een team van collega’s, waarbij iedereen zijn eigen kwaliteiten inzet. De een is goed in het tot in detail doornemen van een voorstel, de ander weet precies wat er speelt in de cabine en de volgende kan goed het woord voeren tijdens het overleg. OR-kandidaten zijn kritisch, kunnen goed naar anderen luisteren en zijn gemotiveerd om zich te verdiepen in belangrijke onderwerpen. Je hoeft zeker niet alle kennis in huis te hebben, maar wel de energie om namens jouw cabinecollega’s het verschil te maken. 

 

Wat kan ik aan ondersteuning verwachten? 

Als OR-lid namens FNV Transavia Cabine krijg je op verschillende manieren ondersteuning: 

 

  • Overleg en afstemming met de vakbondsbestuurder 

De vakbond en de OR zetten zich vanuit hun eigen positie in voor het cabinepersoneel bij Transavia. OR-leden kunnen altijd terecht bij hun vakbondsbestuurder voor inhoudelijk advies en afstemming.  

 

  • Professionele trainingen en bijeenkomsten 

FNV biedt als grootste vakbond van Nederland professionele OR trainingen aan en organiseert landelijke OR bijeenkomsten, zoals de training “nieuw in de OR”. 

 

  • Informatie via FNV OR adviespunt 

Bij het landelijke OR adviespunt staan de professionals van FNV voor je klaar. Zij geven telefonisch of per mail kort en bonding advies over al je vragen rondom medezeggenschap.  

 

Ben je geïnteresseerd?  

Meld je dan uiterlijk 12 februari aan als kandidaat via transaviacabine@fnv.nl. Heb je behoefte aan meer informatie? Ook dan kun je via hetzelfde e-mailadres contact opnemen voor een vrijblijvend informatiegesprek met onze onafhankelijke vakbondsbestuurder Birte Nelen. 

 

Team FNV Transavia Cabine