2018: FNV Transavia Cabine aan tafel!

Inmiddels zitten wij in de tweede week van 2018 en willen wij om te beginnen via deze mailing al onze leden, de overige medewerkers Transavia en de Transavia directie een voorspoedig 2018 toewensen.

 

Fantastisch resultaat in 2017

Het jaar 2017 hebben we achter ons gelaten, een bijzonder jaar voor Transavia. Na de verliesgevende boekjaren tijdens de economische crisis en een klein plusje in 2016, is 2017 het jaar geweest van de kentering. Een jaar waarin een ruime winst is behaald. Een fantastisch resultaat dat te danken is aan de inzet van alle werknemers bij Transavia. Het is ook een compliment aan ons als cabinepersoneel, het visitekaartje van het bedrijf. Ook de verwachtingen voor 2018 zien er door de aantrekkende economie weer goed uit.

 

Erkenning FNV Transavia Cabine

De directie lijkt onvermurwbaar, zelfs een petitie met 227 ondertekeningen heeft er niet toe geleid dat wij welkom zijn. Wij hebben dan ook geen andere keuze dan om via een gang naar de rechter onze erkenning af te laten dwingen. Natuurlijk staat FNV Transavia Cabine altijd open voor het gesprek met Transavia, om zonder juridische stappen erkend te worden. Ook gaan wij binnenkort met Transavia in overleg over mogelijkheden om onszelf bij de INI’s te introduceren. Het zou toch tegenstrijdig zijn als Transavia stelt dat wij meer leden aan ons moeten binden maar dat we tegelijkertijd geen toegang krijgen tot de INI’s.

 

FNV grootste luchtvaartbond

FNV is de grootste landelijke vakbond met 1,1 miljoen leden. Ook in de luchtvaartsector is FNV de grootste vakbond. FNV is overlegpartner namens het grondpersoneel van Transavia en KLM, bij Swissport, Aviapartner, Menzies en natuurlijk KLM Cabine. Ook de collega’s van Axxicom Airport Caddy zijn zich aan het organiseren binnen de FNV. FNV heeft als landelijke vakbond mét kennis van het vliegende vak dan ook alle kennis in huis om ook bij Transavia aan de cabinetafel plaats te nemen.

 

Onze werkwijze

FNV Transavia Cabine staat voor een transparante werkwijze, wij zijn open in de communicatie, reageren snel op vragen van onze leden en streven naar een balans in de cao. Een balans tussen onze arbeidsvoorwaarden, de toekomst van ons vliegende vak en de toekomst van het bedrijf. Wij hebben zorgen over de geplande WRR-aanpassing. De insteek is een gezonder rooster met meer sturingsmogelijkheden voor het korps. FNV Transavia Cabine is graag betrokken bij dit traject om deze doelstellingen te realiseren.

Team FNV Transavia Cabine