Het  lijkt erop dat we langzamerhand de Corona-pandemie achter ons gaan laten en dat de luchtvaart weer op gang gaat komen. Een grote  opluchting voor iedereen!

Roosters

Na meer dan een jaar niet op volle kracht (of zelfs helemaal niet) gevlogen te hebben, lopen de roosters nu weer ouderwets vol. Dit zal weer even wennen zijn voor alle Transavia collega’s.

Van diverse leden hebben wij voorbeelden van zware roosters ontvangen met daarbij de vraag : “Mag dit wel?”. De roosters die wij tot nu toe hebben gezien, zijn allemaal conform de Transavia WRR ingedeeld. Na lange tijd van weinig of geen vluchten op je rooster, is de ommezwaai naar 3,4 of misschien wel 5 indelingen in een week, best zwaar!

Heb jij een rooster op schema waar je twijfels of gewoon vragen over hebt, stel ze dan gerust. We nemen graag de tijd om jouw rooster te bestuderen en samen met jou te kijken of ze conform de WRR zijn opgesteld. Dit kan ook zeer leerzaam zijn voor jezelf. De WRR is een dik pak aan regels, daar helpen we je graag een weg in te vinden. Het is goed om op de hoogte te zijn wat Transavia van jou mag verwachten en andersom!

Vliegproductie

Als wij naar het aantal vluchtbewegingen van Transavia kijken, zien wij dat de vliegproductie met de week stijgt. Het aantal pax laat op sommige vluchten nog wat te wensen over,  dit zal naar verwachting ook gaan stijgen. Deze stijgende productie brengt ook voordelen met zich mee.

Inmiddels heeft Transavia het BOB-assortiment weer verruimd. Dat komt de werkbeleving en de servicegraad naar de pax ten goede en daardoor zal de de barbox weer stijgen. De maandelijkse euro’s die we sinds maart 2020 kwijt zijn geraakt, komen zo geleidelijk weer terug.

En dan de winstuitkering 2019. Hier hebben we het in het afgelopen jaar veelvuldig en uitgebreid over gehad en jullie weten allemaal hoe wij over de winstuitkering denken. De meeste Transavianen wachten met smart op het moment dat deze eindelijk uitgekeerd kan worden. Dit gebeurt zodra Transavia het uit eigen de eigen positieve resultaten kan betalen.  Wij spreken de voorzichtige hoop uit dat Transavia deze afspraak, na een succesvolle zomer, kan uitvoeren.

Werk in uitvoering

Team FNV Transavia Cabine zit niet stil, afgelopen tijd zijn wij in gesprek geweest met diverse leden om onze vakbond verder te ontwikkelen. Wat verwacht jij van de vakbond? Wat kan er beter? Wat moeten we meer doen, wat minder? Dat waren enkele vragen die we elkaar gesteld hebben.

Daar zijn nu al mooie dingen uit voort gekomen. De komende tijd gaan we o.a. gebruiken om onze online aanwezigheid een flinke update te geven, zowel op de website als op social media. Dat begint met een nieuw simpel mailadres. Vanaf nu kunnen jullie met vragen, twijfels en suggesties terecht bij info@fnvtransaviacabine.nl .

Heb jij ideeën of verwachtingen van jouw vakbond die je nu nog niet terug ziet, deel ze dan met ons. Ook jij bent FNV Transavia Cabine en bepaalt de koers die wij gaan volgen. We staan voor alle suggesties open en waarderen jullie betrokkenheid enorm!

Team FNV Transavia Cabine