Planning niet op orde

We zien de afgelopen jaren dat er als gevolg van het bedrijfsbeleid een tekort is aan personeel in de cabine. Dit is niet nieuw en speelt telkens op in de zomerdrukte. Transavia lijkt de bezetting maar niet op orde te krijgen, met als gevolg dat er zomers op rij er minder vakanties, losse VE en snipperdagen worden toegekend. Seizoen CA’s zijn vaak helemaal niet in de gelegenheid om vakantie op te nemen, deze wordt aan het eind van het contract uitbetaald. Dit tot grote ergernis van het cabinepersoneel. Transavia verplaatst via bewilliging het door haar ontstane probleem naar de crew.

Het bedrijf wil graag toestemming om, in plaats een compensatie conform cao, tijdelijk het bewilligen te belonen met 200% compensatie in geld of tijd. Wij zien liever dat Transavia de planning op orde krijgt. FNV Transavia Cabine steunt het instrument van bewilligen bij onvoorzienbare situaties, zoals bij extreme weersomstandigheden en politieke onrusten. Het is wat ons betreft geen instrument om personeelstekorten op te lossen. FNV Transavia Cabine is dan ook geen voorstander van bewilliging tegen 200% compensatie op dit moment. Transavia heeft overigens zelf tijdens de totstandkoming van de huidige cao, voorgesteld de 200% compensatieregel voor bewilliging niet meer in de cao op te nemen. De vakbonden zijn hier destijds mee akkoord gegaan in de verwachting dat Transavia voldoende cabin crew members in dienst zou nemen.

Tijd voor waardering

Afgelopen week is duidelijk geworden dat het overleg tussen Transavia en VNC is geklapt. FNV Transavia Cabine steunt VNC in haar strijd om te komen tot een goed cao-akkoord. Het is tijd voor een goed cao-akkoord waar waardering uitspreekt voor de inzet van het cabinepersoneel, zeker nu het goed gaat met Transavia.

De bedrijfsresultaten van Transavia zitten in de lift en dat geeft ruimte om na jaren weer te investeren in het cabinepersoneel. Voor het boekjaar 2017 wordt een goede winst verwacht. Mattijs ten Brink schrijft in zijn communicatie dat het financiële resultaat in de richting gaat van misschien wel ons beste jaar ooit. Ook draagt Transavia als onderdeel van de KLM Groep bij aan het resultaat van de groep in totaal. Transavia heeft voor de KLM Groep ook de functie van verdedigingsinstrument tegen de low cost carriers. Wat ons betreft alle reden om ook het cabinepersoneel van Transavia te laten meedelen in de goede winstdelingsregeling van de KLM Groep.

Petitie voor goed cao-akkoord

Op onze website www.fnvtransaviacabine.nl staat een petitie online waarin de directie wordt opgeroepen een goed cao-akkoord te sluiten en ook FNV Transavia Cabine te betrekken bij de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Na jaren van koopkrachtverlies en stevige bezuinigingen op onze arbeidsvoorwaarden, vindt FNV Transavia Cabine dat het tijd is voor waardering voor het korps. Ruim 190 collega’s hebben hun steun uitgesproken voor deze petitie. Geef een sterk signaal af naar de directie en spreek je ook uit!