Vandaag, 23 maart om 09.00 uur, heeft het bestuur van FNV Transavia Cabine de stemming over het corona-akkoord gesloten. Vanwege de hoge urgentie van de maatregelen konden alle leden afgelopen weekend gedurende 60 uur hun stem uitbrengen. Een overweldigend percentage van 98% stemde voor. Een positief bericht op deze pikzwarte dag, waarop Transavia tijdelijk volledig stopt met de reguliere vluchten.

Crisis vraagt om samenwerking

Het bestuur heeft direct na het tellen van de stemmen de directie geïnformeerd over deze uitslag. We trekken als vakbond in deze tijden samen op, om Transavia door deze tijdelijke crisis heen te loodsen. Ook de FNV leden onder het grondpersoneel hebben ingestemd met het principeakkoord, maar liefst 100% stemde voor. Omdat wij deel uitmaken van een landelijke vakbond met grote invloed in Den Haag, zijn wij ook op dat niveau betrokken bij de uitwerking van het landelijke noodpakket banen en economie.

Wachten op akkoord andere bonden

De komende periode blijven we actief in gesprek met Transavia om samen alle zeilen bij te zetten. Ook gaan we in overleg over de invulling van de aanvullende afspraken voor het cabinepersoneel. Het is nu wachten op de uitslag van de ledenraadplegingen van onze collega-bonden. Wij houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Bestuur FNV Transavia Cabine