Eindelijk is het zo ver, meer dan 300 collega’s hebben zich ingeschreven als lid bij FNV Transavia Cabine. Iets waar wij als team enorm trots op zijn! Het erkenningsproces met Transavia is in volle gang. In deze nieuwsbrief een update over de erkenning én het cao-proces.

Erkenningsproces in volle gang

Na het opruimen van de confetti en de slingers zijn wij direct begonnen met de volgende stappen. Wij hebben op 8 november jl. per brief onze komst als cabinebond aangekondigd bij Transavia. Afgelopen vrijdag heeft Transavia gereageerd dat zij onder andere een accountantsverklaring over het ledenaantal ontvangen. We houden jullie op de hoogte over het vervolg.

Cao-onderhandelingen

Wij zijn achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen van het cao-traject 2020. De cao voor het Transavia cabinepersoneel loopt af op 31 maart volgend jaar. Binnenkort nodigen we onze leden uit voor cao-sessies en vragen we jullie ook digitaal input te geven. Wij kijken uit naar een goede samenwerking aan de cao-tafel met de delegaties van Transavia én VNC!

De leden bepalen bij FNV

Wij hebben al diverse verbeterpunten in de huidige cao verzameld. Om het plaatje completer te krijgen, kunnen wij jullie input goed gebruiken. Heb je ideeën over de nieuwe cao? Alle input is welkom via transaviacabine@fnv.nl. De leden van FNV Transavia Cabine bepalen met welke inzet we aan tafel gaan en hebben het laatste woord als er een onderhandelingsresultaat is bereikt.