Zoals jullie wellicht weten, heb ik mijn zetel in de ondernemingsraad van Transavia opgezegd. Ik vind het netjes om dit op persoonlijke titel aan jullie toe te lichten. In deze nieuwsbrief kun je meer lezen over mijn keuze en richt ik mijn blik op de nabije toekomst. Er hangt verandering in de lucht bij Transavia. Collega’s, doe ook mee en laat je stem horen!

Het verschil maken

Vanwege persoonlijke omstandigheden ben ik genoodzaakt mijn tijd en energie efficiënter in te delen. Ik ben helaas niet in staat om zowel mijn functie in de ondernemingsraad als mijn functie bij FNV Transavia Cabine op volle kracht uit te voeren. Dat brengt me tot de vraag: waar kan ik het meeste verschil maken? Mijn persoonlijke speerpunten voor het korps, mijn verkiezingsbelofte, kan ik niet voldoende naar voren brengen in de ondernemingsraad. Ik moet met dit besef kleur bekennen, zowel naar mijzelf als naar de collega’s die op mij hebben gestemd. Het is tijd voor slimme afspraken waar wij als korps behoefte aan hebben én die in het belang zijn van ons mooie bedrijf. Mijn vernieuwende veranderagenda viel niet op zijn plaats in de ondernemingsraad. Deze visie kan ik wel inzetten in mijn bestuursfunctie bij FNV Transavia Cabine.

Word nu supporter van FNV Transavia Cabine

Ik ben en blijf bestuurslid bij FNV Transavia Cabine. Vaak hoor ik van collega’s dat zij hun FNV lidmaatschap uitstellen, omdat we de 300 benodigde leden nog niet hebben om cao-partij te worden. Heb jij de intentie om lid te worden als wij worden erkend als cabinebond bij Transavia? Word dan supporter van FNV Transavia Cabine! Je bent dan aankomend lid en wordt pas volwaardig lid wanneer het benodigde aantal leden wordt gehaald. Supporter worden kan via een e-mail naar  transaviacabine@fnv.nl of een berichtje aan één van de bestuursleden.

Laat je stem horen!

Het is tijd dat onze cao weer een collectief wordt. Dat wil zeggen: een overeenkomst gemaakt met de stem van de werknemers. Ik heb vertrouwen in mijn collega’s en hun inzet om daadwerkelijk een verandering te bewerkstelligen. Hierbij is het noodzaak dat ook jij jouw stem laat horen. Niet alleen aan boord onder elkaar, maar ook naar buiten toe en desnoods via acties. Zodat we daadwerkelijk een statement maken en iets in handen hebben om het veranderproces te starten. Kom in beweging: denk mee, doe mee en laat je stem horen!

Georgina Geertsema