We zitten aan tafel! Er was behoorlijk wat geduld nodig, maar gisteren hebben we eindelijk de erkenningsovereenkomst met Transavia ondertekend. We zijn trots op al onze leden die zich hier samen voor hebben ingezet. Nu op naar de cao-onderhandelingen eind deze maand.

Terugblik

In 2016 is FNV Transavia Cabine van de grond gekomen en zijn we begonnen met het werven van leden. Een jaar later hebben we, middels een petitie die ondertekend was door 227 cabinecollega’s, een erkenningsaanvraag bij Transavia ingediend. De petitie en het toenmalige aantal leden was voor Transavia niet voldoende om ons te erkennen als overlegpartner. In 2018 heeft dit zelfs geleid tot een gang naar de rechtbank, helaas was dit ook niet de weg om aan tafel te komen. Daarna heeft de directie bepaald dat we met 300 leden representatief zijn om erkend te worden als cao-partij.

De 300 gehaald

Samen met jullie hulp en vertrouwen hebben we in oktober 2019 het benodigde ledenaantal bereikt en zijn we met Transavia in gesprek gegaan over de erkenningsprocedure. Ons geduld werd nog één keer op de proef gesteld, omdat Transavia een verificatie op de ledenlijst wilde. Hieruit kwam naar voren dat Transavia de oproepkrachten niet wilde meetellen als één van de 300. Dit omdat zij onder een andere cao vallen. Na dit bericht is niet alleen het bestuur in actie gekomen, maar zijn er collega’s geweest die zich spontaan hebben gemeld om lid te worden omdat ze het zo belangrijk vonden dat FNV Transavia Cabine aan tafel zou komen. Daardoor wisten we binnen no time het ontbrekende aantal leden in te schrijven.

Cao 2020

Nu begint het echte werk. Op 24 maart komen FNV Transavia Cabine, VNC en Transavia bij elkaar om de cao-onderhandelingen te starten. Onze lijst met concept cao-voorstellen zal later deze week worden gepubliceerd. De leden van FNV Transavia Cabine krijgen de mogelijkheid om digitaal hun mening over de voorstellenlijst te geven. FNV Transavia Cabine is er voor jou en je collega’s. We vertegenwoordigen het volledige korps. We kijken uit naar de samenwerking met Transavia en de collega’s van VNC.

Word lid!

Heb jij getwijfeld om lid te worden van FNV Transavia Cabine omdat we nog niet aan tafel zaten? Schrijf je dan nu in en beslis meteen mee over onze cao-inzet. Leden onder de 23 jaar betalen bij FNV maandelijks 2,08 euro. Nieuwe leden betalen de eerste vier maanden slechts 25 euro. Ben jij lid bij een andere vakbond, stuur ons een e-mail via transaviacabine@fnv.nl voor een passende aanbieding.

Team FNV Transavia Cabine