Naar aanleiding van zorgelijke signalen van leden bij FNV Transavia Cabine is vandaag een brief gestuurd naar de directie over de extreme verhoging van de parkeerkosten voor P12. Het parkeertarief P12 gaat per 1 april 2020 omhoog van 25,91 euro naar maar liefst 75,48 euro per maand. Wij hebben Transavia gevraagd om, in afwachting van een cao-resultaat voor het cabinepersoneel, per 1 april aanstaande de werknemersbijdrage parkeerkosten P12 niet te verhogen.

Parkeren aan de randen van de dag

Veel cabinepersoneel maakt aan de randen van de dag gebruik van de gunstig gelegen parkeerplaats P12. Een verandering van parkeerplaats leidt ertoe dat zij langer moeten reizen naar het bemanningencentrum. Degene die op P12 parkeren moesten de verhoging vernemen via een algemene nieuwsbrief. Een persoonlijke mail aan de werknemers die in hun portemonnee worden geraakt, was op zijn plaats geweest!

Mogelijk cao-onderwerp

De cao-delegatie van FNV Transavia Cabine overweegt om de vergoeding van parkeerkosten in te brengen bij de komende onderhandelingen over de cao voor het Transavia cabinepersoneel. Het korps betaalt 50% van de parkeerkosten zelf en degene met een P12-pas betalen daarnaast het verschil in kosten tussen de P12-pas en de P30/P40-pas. Uitgerekend de vliegers, die het hoogste salaris ontvangen, krijgen gratis een parkeerkaart. De wereld op zijn kop!

Tijdelijke oplossing P12

Wij verwachten ruim voor 1 april aanstaande te horen of de door FNV Transavia Cabine aangedragen tijdelijke oplossing akkoord is voor de directie: dat de werkgever, in afwachting van een cao-resultaat voor het cabinepersoneel, per 1 april aanstaande de werknemersbijdrage parkeerkosten P12 niet zal verhogen.

Wordt vervolgd!