De media staan er bol van: er is een principe-akkoord tussen de landelijke vakbonden, werkgevers en de overheid. Ook de leden van FNV Transavia Cabine hebben via hun lidmaatschap invloed op dit belangrijke akkoord.

Ledenreferendum
FNV houdt volgende week een ledenraadpleging over dit principe-akkoord. Uiteraard krijgen ook alle leden van FNV Transavia Cabine een brief in de bus met een individuele code. Hiermee kun je digitaal je stem uitbrengen tussen woensdag 12 juni 11.00 uur en zaterdag 15 juni 12.00 uur, waar ook ter wereld.

Zware beroepen
Omdat de AOW-leeftijd snel is verhoogd, is het voor cabinepersoneel momenteel een uitdaging om gezond de eindstreep te halen. Dankzij dit akkoord stijgt de AOW-leeftijd minder snel. Ook kunnen er aan de cao-tafel afspraken worden gemaakt, waardoor je tot drie jaar vóór de AOW-leeftijd zou kunnen stoppen met minder grote financiële consequenties. Onder andere de fiscale boete op eerder stoppen met werken wordt door dit akkoord deels geschrapt.

Laat ook je stem horen!
 
Vooralsnog is de directie niet bereid om deze democratische cabinebond met inhoudelijk verfrissende insteek toe te laten bij de cao-onderhandelingen. Wordt daarom ook lid of supporter van FNV Transavia Cabine, meer informatie of aanmelden kan via transaviacabine@fnv.nl .
 
Team FNV Transavia Cabine