FNV Transavia Cabine, op weg naar de cao-tafel!

Nog vers in het begin van 2017, kijken we kort terug naar het jaar 2016.

De oprichting van FNV Transavia Cabine is in 2016 een feit. Landelijke vakbond FNV heeft het mogelijk gemaakt om het stemgeluid van de Transavia cabine medewerkers via deze krachtige vakbond ten gehore te brengen. Vele tientallen collega’s hebben zich reeds positief over deze oprichting uitgesproken en als lid aangemeld. Afgelopen december bijvoorbeeld, hebben meer dan 30 collega’s zich bij ons aangesloten. Iets waar wij enorm trots op zijn!
Team FNV Transavia Cabine, bestaande uit Vanessa Meijer, Cyril Perdon, Patrick Giesen en Casper van Putten, staan voor jou klaar om je met raad en daad te ondersteunen met alles wat speelt binnen jouw werk als cabine medewerker bij Transavia.

Naast de oprichting van FNV Transavia Cabine gebeurt er veel meer, Transavia opent een basis in München, Transavia viert haar 50-jarig bestaan. Uitdagende en feestelijke gebeurtenissen. FNV Transavia Cabine support de oprichting van Transavia München en feliciteert Transavia met haar 50-jarig jubileum.

We zien ook minder leuke dingen gebeuren, de terugkerende frustraties aangaande het moeilijk opnemen van een dag tussendoor door het inzetten van VE of SN. Ook zien wij dat het opmaken van de VE in het algemeen niet gaat zoals het zou moeten gebeuren. Voor FNV Transavia Cabine een speerpunt om dit eindelijk naar tevredenheid te regelen.

CAO
FNV Transavia Cabine is nog geen geaccepteerde partij aan de cao-tafel bij Transavia. Met jullie hulp en onze voorgenomen cao- inzet verwachten wij deze mijlpaal dit jaar te behalen. De huidige CAO is per 31 december afgelopen. De CAO is voor de werknemers in de cabine van groot belang. In de CAO zijn arbeidsvoorwaarden opgenomen die zorgen voor een prettige en veilige werksfeer. Afgelopen november heeft Team FNV Transavia Cabine alle aanmeld stations bezocht en daar met vele collega’s gesproken en gevraagd welke wijzigingen zij belangrijk achten binnen de nieuw af te sluiten CAO. Al deze punten hebben wij verwerkt in een lijst met voorstellen die wij willen voorleggen aan Transavia. Deze lijst kan je inzien door HIER te klikken.

Wat gaat 2017 ons brengen?
2017 gaat ons in ieder geval grote uitdagingen brengen. Zeker voor wat betreft de cao-onderhandelingen. Transavia heeft aangegeven niet in te gaan op een verhoging van salaris en/of schaaltreden. Iets dat ook voor de FNV onacceptabel is.

FNV Transavia Cabine kijkt ook uit naar een positieve samenwerking met de huidige onderhandelingspartijen aan de overlegtafels. Wij hebben er vertrouwen in dat met deze partijen en jullie ondersteuning als (toekomstig) lid wij een nog positievere werksfeer gaan creëren.

Zet de FNV aan tafel.
Om als partij deel te kunnen nemen aan de CAO onderhandelingen zijn wij afhankelijk van leden.
Ben je nog geen lid en wil jij dat FNV transavia cabine jouw belangen gaat behartigen tijdens deze onderhandelingen? Klik dan HIER en wordt lid*.

Team FNV Transavia Cabine
Tel: 030-2738820
E-mail: transaviacabine@fnv.nl

*Wist je trouwens dat leden tot 23 jaar het eerste jaar gratis lid zijn en daarna per maand 2,08 euro contributie betalen?
De maximale contributie is 16,20 euro per maand.
Draag jij een lid aan, dan beloont FNV jou met een wervingspremie van 10 euro, doe hier je voordeel mee!< [/fusion_text]